hits

IKKE TA MED DERE DET NORSKE FLAGGET. DET KAN FÅ NEGATIVE FØLGER... (advarsel: innlegget har innhold som kan provosere)

Kjenner irritasjonen brer seg i hele kroppen... Jeg blir så provosert!

Denne diskusjonen husker jeg pågikk i fjord også. Men som med mye annet, dukker diskusjonen opp år etter år...
Men likevel tror jeg at i år , kan den være enda mer aktuelt med tanke på at dette året har vi tatt imot flere flyktninger enn vi noen sinne i dette landet har gjort.

Jeg er på ingen måte rasist eller rase hater.Faktisk kan jeg fortelle dere at jeg var en del av det teamet som tok varmt imot flykningene i slutten av 2015 og i de første månedene 2016. Det var en spennende og givende jobb der man kom tett inn på mange av menneskene. Jeg har fått oppleve mye ikke alle dere andre kommer til å få oppleve. Både på godt og vondt. 
Dette er erfaringer og opplevelser jeg tar meg videre og som jeg av og til kanskje også kan dra nytte av. Jeg har hørt og sett fortvilelse og frustasjon blandt flykningen på nært hold. 
De er bare mennesker , slik som deg og meg. De har følelser og ett behov for å bli hørt.
Men ett sted går grensen. Eller hva mener dere?

Hvorfor skal vi som bor i ett fritt land som Norge begynne å tilpasse oss invandrerene og flyktningene. Hvorfor er det vi som skal gjøre om på tradisjoner og ting vi har gjort i hundre vis av år?

Er det greit at invandrere skal ta fra oss gleden og meningen bak det å skulle feire blandt annet 17 mai? 
Vår egen dag der vi fikk vår egen Grunnlov i 1814. Da vi ble ett fritt land etter å ha blitt styrt av Danmark i mange hundre år.
Er det da greit at invandrerne skal bytte ut det norske flagget med flagget fra sin nasjonalitet? Jeg har ikke noe imot flaggene til andre nasjoner. Men på selve nasjonaldagen til Norge, skal vi ikke få lov å feire denne ène dagen i året uten at det skal bli oppstyr rundt denne dagen. Det er snakk om å ha respekt for andre mennesker og andre kulturer. 

Hvorfor ikke ta del i denne folkefesten , isteden for å skulle lage den litt mindre norsk og litt mer flerkulturell ved at dem som ikke har norsk nasjonalitet skal vifte med sitt flagg. Da har ikke denne dagen den samme meningen lenger. Og hva er da vitsen med 17 mai feiring?

Nei denne debatten burde ikke vert ett tema engang. 
Kommer du først til Norge, så har du to valg . To valg jeg selv også hadde tenkt om jeg kom til ett annet land jeg ikke hadde opphav i.
Enten så velger du å ta del i feiringen av nasjonaldagen, eller så er det andre valget så enkelt som å rett å slett holde meningene dine for deg selv og holde deg hjemme.
Klarer du ikke å unne oss nordmenn denne folkefesten?
Må på liv og død gå til media å lage oppstyr og andre steder for å prøve å ødelegge denne dagen vi er så stolt av. Tradisjoner er til for å holdes slik tradisjonen alltid ha vert etter ett så stort historisk øyeblikk.

 
Om du ikke er enig, så må du kanskje tenke deg om to ganger. Finn deg en interessant hobby eller finn noe annet med den Norske stat du mye heller kan prøve å forandre på. Men la oss nordmenn ha denne dagen slik den alltid har vert og bør feires.

Håper 17 mai kommer til å forbli slik den alltid har vært, og at generasjonen som kommer etter oss også får oppleve nasjonal dagen slik vi selv gjorde da vi var små.
17 mai med barnetog,familie hygge,buekorps (i Bergen), nasjonaldrakter, prøve å slå fjordårets rekord på is spising, hotdog spising og vifting med det NORSKE flagget!

Ønsker dere alle sammen herved en riktig god 17 mai feiring! Og for all den, husk å vift med den flotte NORSKE flagget.
Vi har all rett til å være stolt av å være Norsk på en slik dag som dette!

HVA SYNES DU OM DENNE DISKUSJONEN SOM PÅGÅR?
DEL GJERNE OM DU ER ENIG.

#17mai #nasjonaldag #norge #bergen #fest #bunad #festdrakt #interiør #kake #is #hotdog #hverdag #mai #2016 #debatt #media #sosialemedier #foto #familie #personlig #samfunn #diskusjon #debatt 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

fitnesskaroline

fitnesskaroline

33, Bergen

Velkommen til min blogg! :) Utdannet personlig trener,nivå 4. (AFPT) Styrketrening og en sunn livsstil er min største lidenskap. Liker å eksprimentere på kjøkkenet. Da særlig sunn,proteinrik og næringsrik mat. Har dere spørsmål er det bare å spørre! Er på utkikk etter sponsor. Kontakt info: karoline_kristiansen@hotmail.com Instagram: sunshine_karoline Facebbok: https://m.facebook.com/groups/1909359972622797?ref=bookmarks Fotografier, innhold og copyright: Alle bilder og tekster er egenproduserte, med mindre det står noe annet. Hvis du ønsker å benytte innholdet, er det fint om du gjør det med en ordentlig henvisning.

Kategorier

Arkiv