hits

HVORDAN ER DET Å LEVE MED ADHD? LES DETTE!

Heisann mine fine lesere! 

Jeg titter raskt innom for å ønske dere en fin natt! 

Dette innlegget er litt tøft å skrive. Ikke at jeg har noe å skjule på noen måte, og jeg er stolt av den jeg er og hva jeg hat oppnådd til nå i livet. 
Men jeg vet at dessverre er det mange der ute som dømmer før dem kjenner personen, og i dette tilfellet er det MEG.
Jeg er redd for tilbakemeldingene jeg kan komme til å få. 
Jeg er redd for at dette skal gi meg begrensninger og gjøre at jeg mister muligheter som til nå har stått åpen for meg. 
Men jeg er nok kanskje aller mest redd for at en fremtidig arbeidsgiver skal sitte meg i "bås" aldri vil gi meg mulighet til å bli kjent med meg, mine ressurser og alle dem gode egenskapene jeg har å by på. Jeg er ikke noe dårligere i jobben min selvom jeg strever mer med noe, og at noen oppgaver er mer krevende enn andre. Jeg er ikke dum. Da har du virkelig misforstått. 
Jeg er en problemløser, har pågangsmot ut av en annen verden,kreativ som dem færreste og jeg går inn for oppgavene mine med stor entusiasme.
Jeg ser positivt på det meste, og har ett lyst syn på livet. Smilet er aldri langt unna og jeg bryr meg genuint om mennesker. 
Men jeg er ikke urealistisk når jeg sier at mennesker er verdens mestre til å tro dem kjenner deg, uten å engang ha pratet med deg. 
Dem har jo lest om meg på nettet,hørt andre fortelle om meg og lest en åpen og ærlig blogg om meg. Så da kjenner jo dem meg! Dette er dessverre den triste sannheten i mange situasjoner.
Jeg er redd for å skulle bli avvist for å bare være meg selv, og den energiske og sprudlende jenten jeg til vanlig er. 
Jeg er redd for at noen skal stemple meg med 4 bokstaver i pannen og ikke bli sett for den jeg faktisk er.Men jeg håper ved å være ærlig rundt dette temaet, og å skrive om dette, vil gjøre folk mer opplyst om at jeg er jo ett medmenneske på lik linje med deg.
Forskjellen på meg og deg er kanskje ikke så store. 
Men følelses spekteret mitt er nok ganske sterkere enn ditt. 
Når jeg blir glad, blir jeg ikke bare glad, jeg blir overlykkelig!
Når jeg blir lei meg, raser verden min sammen.

Det er som en dansk artikkel skriver: "Vi, som har ADHD, er intense. Vi føler mere. Vi hater mere. Vi sørger mere. Men vi elsker også mere. For når vi elsker noen, så gør vi det ikke kun med hjertet, vi gør det med hele kroppen." 
Hele artikkelen kan du lese HER .

Det er litt forskjellige ting som skjer i livet mitt om dagen. Så til tider føler jeg at alt er totalt håpløst og det er tøft.Ikke bare det at livet føles håpløst, men jeg føler meg helt håpløs selv også. 
Det har skjedd gjentatte ganger dem siste ukene at jeg har sagt eller gjort ting jeg ser tilbake på i ettertid, og tenkt, hvorfor gjorde jeg sånn, eller hvorfor sa jeg det?

Noen ganger har det føltes som om jeg har en som bor inni meg, og som styrer kroppen min. Styrer hva jeg sier, hva jeg føler og hva jeg gjør...
Jeg går rundt å er deppa, irritert på alt og alle for ingen grunn, jeg blir fort hissig, jeg får humørsvingninger, glemmer å spise. Jeg er sliten og føler meg nesten konstant trøtt. På tross av at når jeg virkelig skal legge meg, da får jeg ikke sove engang. Da er det som om hodet ikke henger på kroppen lenger, og nekter å legge seg for å få seg noe søvn. Haha... Må bare le av hele situasjonen jeg er oppe i akkurat... Kan ikke annet enn å ta det med ett smil. 
Men synes virkelig synd i dem rundt meg om dagen, det kan ikke være lett å ha en som meg rundt seg. Positive meg er blitt den verste realisten og klarer å finne noe negativt med det meste, og finner feil og irritasjons momenter over alt! Huff.. 

Håper dette er noe forbigående, og at jeg blir litt mer meg selv men med mindre kaos i tankene. Og at jeg klarer å sortere ut litt mer av dem viktige tankene og dem mindre viktige. Medisinene jeg tester ut nå skal vertfall fungere slik om jeg har forstått riktig.

Må le der av meg selv, jeg har jo lapper over alt! Haha.. Lapper for hva jeg skal huske, lapper for bursdager jeg skal huske, lapper for gjøremål, lister er mine beste venner! MEN så var det å huske hvor jeg la disse lappene da... Og huske å skrive på viktige ting jeg skal huske PÅ lappene... Haha...
Jeg begynner å bli flinkere, og det blir kanskje lettere med tiden. Men uten lapper og huskelister hadde alt vert enda mer kaos. Det er jeg sikker på!

Humøret har svinget masse dem 2 siste månedene, og det er ganske slitsomt til tider. Ikke bare for meg selv, men også for dem rundt meg. 
Jeg kan til tider oppfattes som den største bitch noen sinne! 

Og det er frustrerende å ha det slik for meg også. Det føles til tider som om jeg rett å slett er låst i min egen kropp, og er noen jeg egentlig ikke er. Merkelig følelse! 
Men jeg håper på at dette kommer seg på sikt. Fordi slik jeg har det nå, er ganske tøft til tider. 

Nå er det bare å ta en dag av gangen, og så prøve å finne strategier som fungerer i hverdagen som gjør at jeg får mer struktur og kan fungere bra.
Men noen ganger er ikke det godt nok, slik som nå. Så jeg i midt inne i en prosess som kan ta tid å komme frem til noe endelig resultat. Den prosessen med å skulle teste ut diverse medikamenter som kan dempe plagene med ADHD utfordringene er ikke en dans på roser som dere antageligvis forstår slik jeg beskriver over. Til nå har jeg hatt mer plagsomme bivirkninger enn effekten av medikamentet. Og kanskje finner vi ut at medikamenter ikke er veien å gå for meg. Men først skal jeg prøve ut litt forskjellig før jeg i samråd med dem som har dette som sitt spesialfelt. 
Og inntil da, er det bare en ting å gjøre... Være sterk, tålmodig og ikke gi opp!Og helt på tampen til dere, mine herlige lesere. Og til mine fremtidige arbeidsgivere. 
Jeg har en utfordring til dere :

Ikke døm noen uten å kjenne vedkommende først. Du kommer antageligvis å bli positiv overrasket over mye du trodde du visste. 
Og til alle dere flotte arbeidsgivere der ut. Ikke la dere skremme av en arbeidssøker og en fremtidig ansatt med en diagnose ADHD. 
Som beskrevet over, vi er ikke dumme, vi er ikke mindre smart og dog heller ikke mindre verdt. Vi er verdt like mye som deg og en hvem som helst annen fremtidig kollega eller venn. Vi kan tvert om, være en stor ressurs da vi har ustoppelig med energi og har ett pågangsmot som man finner hos dem færreste.
Humøret er noe vi ofte blir rost for, og vi er en god kollega som støtter og oppmuntrer når det trengs!

Derfor håper jeg at dette har fått deg til å tenke deg om en og kanskje to ganger ekstra ved neste anledning du kommer over en person med ADHD. 
Jeg er ikke dum eller mindre verdt! Jeg er like mye verdt som deg. 

Det er helt lovlig å like og dele innlegget om det falt i smak!
Dette er ett viktig tema som flere kan dra nytte av å lese, og få en bredere forståelse.

Haha. Må forresten le litt av meg selv igjen nå!
Dette skulle jo liksom bli ett lite og kort innlegg!
Der har du det med ADHD igjen... Når jeg først kommer inn på noe som fanger min interesse, og jeg blir engasjert i noe, har jeg en tendens til å la meg føre av engasjementet og klarer såvidt å avslutte. Haha... 

Har du, eller kjenner noen med ADHD?
Forandret synet ditt seg på mennesker med ADHD etter du leste dette?


Og så må dere ikke glemme goodiebag konkurransen min som fremdels pågår. Verdi over 1000,-
Dere kommer inn på konkurransen ved å trykke HER.

-Legg deg til i gruppen på Facebook for nye oppdateringer av bloggen: HER
-Instagram: HER

#fitnesskaroline #blogg #jul #inspirasjon #interiør #mat #bergen #hverdag #sukkerfri #diett #ulcerøskolitt #hygge #kos #tips #helg #oslo  #desember #vinter #2016 #helse #familie  #stavanger #28.12.16 #hverdag #helg #mandag #sandnes #helse #tips #motivasjon #foto #motivasjon #inspirasjon #helse #advent #veninne #venn #familie #kjæreste #bror #søster #farmor #bestemor #bestefar #mormor #morfar #farfar #barn #søsken #lett  #fitness #trening #deprimert #utfordring #ADHD #energisk #rastløs #impulsiv #ressurssterk #pågangsmot #direkte #ærlig #sosial #utadvendt #blid #humørspreder #sterk #positiv #

2 kommentarer

Victoria Larsen

29.12.2016 kl.09:31

Veldig bra skrevet innlegg :)

fitnesskaroline

04.01.2017 kl.01:16

Victoria Larsen: Takk :)

Skriv en ny kommentar

fitnesskaroline

fitnesskaroline

33, Bergen

Velkommen til min blogg! :) Utdannet personlig trener,nivå 4. (AFPT) Styrketrening og en sunn livsstil er min største lidenskap. Liker å eksprimentere på kjøkkenet. Da særlig sunn,proteinrik og næringsrik mat. Har dere spørsmål er det bare å spørre! Er på utkikk etter sponsor. Kontakt info: karoline_kristiansen@hotmail.com Instagram: sunshine_karoline Facebbok: https://m.facebook.com/groups/1909359972622797?ref=bookmarks Fotografier, innhold og copyright: Alle bilder og tekster er egenproduserte, med mindre det står noe annet. Hvis du ønsker å benytte innholdet, er det fint om du gjør det med en ordentlig henvisning.

Kategorier

Arkiv